måndag 29 april 2013

Helgens efterrätt

I fredags hade jag tjejmiddag med dom bästaste av vänner. Fick inte med alla bilder på foto men fick i alla fall med den viktigaste - efterrätten. Den var väldigt god och perfekt storlek




Mördegstartletter med vitchokladkräm och färska bär, Mini banoffepiés


Tartletter

1 sats med Leila Lindholms mördeg ( den kan ni hitta här http://www.leila.se/leilas-mordeg/recept/bakverk/index1,23.htm?id=3740

Kavla ut mördegen och "stansa" ut önskad form för dina tartletter. Smörj formarna ordentligt och lägg i degen i formarna. Grädda i ugn på 175 grader i max 10 minuter


Vit chokladkräm
1 pkt Vit choklad
3 dl vispgrädde
Färska jordgubbar
Färska hallon
Färska blåbär

Häll grädden i en kastrull bryt ner den vita chokladen och smält på låg värme - den får absolut inte koka! När chokladen har smält låt krämen svalna, när smeten är kall - vispa upp med elvisp till önskad konsistens, jag vispade min såsom lös grädde.

Skölj bären och fyll tartletterna med krämen &  dekorerar med bären.

Mini Banoffepiés

1 burk karamelliserad mjölk - hittade denna i hyllan och det är färdig dulche de leche kräm så man behöver inte koka den i 3 h, underlättar något otroligt.

1 st banan
1 dl vispad grädde
Mörk Choklad eller daim att riva över

Fyll tartletterna med kolakrämen, skiva över några skivor banan. Klicka på lite grädde och avsluta sedan med att riva över chokladen

Njuut av en underbar smakkombination







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar