måndag 22 juli 2013

Pasta Carbonara

Kom hem från Göteborg igår och jag med karlslok fastslog snabbt att vi ville äta en pasta - En Carbonara. Karlsloken stod för tillagandet och jag för hackandet.





Pasta Carbonara
1 pkt bacon hackad
1 klyfta vitlök pressad
6-8 st champinjoner grovt skivade
Grädde
Mjölk
salt
svartpeppar
Cayennepeppar
vitlökspulver
Riven parmesan
Hackad purjolök
olivolja

Stek bacon och champinjoner, pressa i vitlöken med lite olivolja i pannan med bacon och champinjonfräset. Häll på önskad mängd grädde och låt såsen koka ihop, smaka av med kryddor och addera mer efter smak. Vi avslutade med en liten redning på maizena och vatten för att få såsen lite tjockare och addera sedan lite mjölk då det blev lite för tjockt. Servera med rykande het pasta och strö över parmesanen när pasta och sås ligger på tallriken.

Njut


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar