onsdag 12 februari 2014

En vegetariskvardag

Såg en fruktansvärd film som handlade om hur vissa djur blir behandlade där ute runt om i världen, detta är ingen nyhet men många gånger handlar man på rutin och tanken försvinner, för mig iaf. Så när jag sett 1/3 utav videon var jag så äcklad så jag fick avsmak för det här med att äta djur, så kommande dagar har varit "oköttiga" och när jag blev hembjuden på spontanmiddag hos bästa Johanna så tackade jag glatt ja. Och det visade sig när jag kom fram att vi skulle fixa ihop rödbetsbiffar med rostad potatis och chevrékräm. Efter en inte helt problemfri början så fick vi till ett par riktigt fina biffar och smaken därefter var underbar, hade inte förväntat mig detta men WOW vilken sensation, detta kommer absolut att tillagas igen.


Rödbetsbiffar med chevrékräm och rostad potatis

2 förp förkokta kikärtor
ca 6 st rödbetor ca 600g
2 st vitlöksklyftor
2 msk maizena
2 ägg
2 tsk hackad färsk rosmarin( fungerade bra med torkad)
SOP
2 msk smör till stekning
150 g chevréost
2 dl lätt crème fraîche
1/2 dl mandelspån ( kan uteslutas)

Potatis

Servera med en fräsch sallad och syrlig dressing

1. Skölj kikärterna och låt de rinna av. Skala rödbetor och vitlök. Riv rödbetorna och vitlöken fint.
2.Mixa kikärterna i en matberedare. Tillsätt majsstärkelse, ägg och rosmarin. Vänd ner rödbetor och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
3.Forma 8 biffar. Stek dem sakta i matfettet i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter på varje sida under lock.
4.Skär bor kanterna på osten och smula ner den i en bunke. Blanda ner crème fraiche och mandelspån, spara lite mandel till dekoration. Smaksätt med salt och peppar.
5.Servera biffarna med getostcrème och rostad potatis

Receptet är hämtat från icas hemsida läs mer här http://www.ica.se/recept/rodbetsbiffar-med-getostcreme-715839/


Jag kan varmt rekommendera denna rätt, vem vet kanske det blir en favorit för er med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar